Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα

















Υλικά για τη ζύμη:

100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
1 κτγ. baking powder
1 αυγό

Υλικά για τη γέμιση:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
ή 200 γρ. μερεντα 


Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το κακάο και το baking powder αφού τα κοσκινισουμε.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο ζύμης πάνω σε λαδόκολλα, και το καλύπτουμε από επανω με μια μεμβράνη για να μην κολλήσει στα χέρια μας όταν το απλώσουμε μέσα στο ταψί. Έπειτα το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.










Τα ψήνουμε 20 λεπτά στους 160 βαθμούς. Όταν κρυώσουν, τα κόβουμε και τα κάνουμε "σάντουιτς" προσθέτοντας ανάμεσα τη γέμιση.

Καλή όρεξη!!!

6 σχόλια:

  1. Ζημιά σκέτη τα μπισκότα... Μπράβο ρε mom...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να είναι light το γιαουρτάκι :D

    ένα προς ένα φανταστικά τα φαγητά. Όσο για τα γλυκά απερίγραπτα. Σου ανοίγουν την όρεξη και τα λιμπίζεσαι ακόμα και χορτάτος.

    και μίας και έχω εσωτερική πληροφόρηση. Χρόνια σας πολλά να ζήσετε να σας χαιρόμαστε όλοι και κυρίως οι δύο γιοι που απ' ότι φαίνεται μαζί με όλα τα άλλα προσόντα που τους δώσατε κληρονόμησαν και το εξαιρετικό ταλέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    και ας μην έχω εσωτερική πληροφόρηση από τον Equilibrium :) (που θέλω να του πω ότι το ταλέντο είναι κληρονομικό χάρισμα αλλά κυρίως καλλιεργείται και γιαυτό να ανασκουμπωθεί όπως σήμερα και να αρχίσει να μαγειρεύει χε χε)
    Θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο, σκέτη κόλαση τα μπισκοτάκια και μου άρεσε η παρουσίση με το κυκλάμινο!
    και πάλι Χρόνια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστώ πολύ Ρούλα χρωστώ κέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ