Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τρουφάκια με μανταρίνια!!!


Υλικά:

1 φλιτζάνι  χοντροτριμμένα αμύγδαλα η φουντούκια (εγώ έβαλα μισά-μισά)
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 κουβερτούρα
1 φλιτζάνι φλούδια μανταρινιού χοντροαλεσμένα
1 σφηνάκι αμαρέτο η κονιάκ



Εκτέλεση: Βάζουμε τα φλούδια 3 μέρες στο νερό να ξεπικρίσουν.

Αλλάζουμε το νερό 2 φορές την ημέρα, τα στεγνώνουμε και τα αλέθουμε.

Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε να κρυώσουν. 
Προσθέτουμε και το λικέρ όπως και τους ξηρούς καρπούς.
Πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.































Αν  θέλουμε τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. 
Διατηρούνται πολλές μέρες εκτός ψυγείου.
Καλή όρεξη!!


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ