Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ντοματίνια μεζές για το χειμώνα




Υλικά:
2 κιλά ντοματίνια
1 λίτρο νερό της βρύσης
50 γρ άσπρο κρασί
50 γρ άσπρο ξύδι
1κ,σ αλάτι
1 κ,σ ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κγλ, μαύρο πιπέρι σε κόκκους
2 φύλλα δάφνης
Θυμάρι, και ρίγανη φρέσκια




Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό, το κρασί, το ξύδι με το αλάτι, και τη ζάχαρη, σε μία κατσαρόλα για 5 λεπτά από τη ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Γεμίζουμε 2 βάζα αποστειρωμένα με τα ντοματίνια, αφού τα πλύνουμε,  και τα στεγνώσουμε.
Βάζουμε τα μυρωδικά, και τα γεμίζουμε με το καυτό κρασόξυδο, τα κλίνουμε καλά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα.




Καλή όρεξη!!!

8 σχόλια:

  1. Δεν ειναι υπερβολικη η ποσοτητα ξυδιου?. Πιστευω οτι θα καταστρεψη τις ντοματες [μαλακωση].
    χωρια οτι δεν θα τρογωνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είδα το μήνυμα ...έχετε δίκαιο για το ξύδι 50 ml είναι το σωστό...ευχαριστώ πολύ... τώρα το πρόσεξα ότι έγραψα 500 γρ...καμιά φορά γίνεται κατα λάθος αλλά μπορεί να γίνει η ζημιά!!!Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  2. Το ίδιο αναρωτιόμουν και γω. Υπερβολικά πολύ το ξύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ντοματινια τα τρυπατε ή όχι? Δεν θα ξεφλουδισουν με το ζεστό κρασοξυδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κρασί και το ξύδι είναι υγρά και δεν μπορουν να ζυγιστούν για να δούμε ποσα γραμμάρια είναι. Τα υγρά μετρούνται σε λίτρα με τις υποδιαίρεσεις τους (π.χ. εκατοστόλιτρα, χιλιοστολιτρα). (Litre, c.c., m.l.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρεσαν και τα δοκιμασο . ευχαριστω
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι πόσο καιρό διατηρούνται μέσα ή έξω από το ψυγείο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ