Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


Φασολάκια φρέσκα από την κατάψυξη

1 κιλό φασολάκια
200 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό ντομάτα σάλτσα χυμό σπιτικό, ή της αγοράς
1 κύβο βοδινό (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαιδανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Θα σας πω δύο λόγια για τα φασολάκια, πως τα συντηρώ και έχω μες το χειμώνα φρεσκότατα φασολάκια, να μοσχοβολάνε.

Το καλοκαίρι που είναι πολύ φτηνά,( αν δεν έχετε κήπο,) παίρνετε φασολάκια τα καθαρίζετε, βάζετε μπόλικο νερό να βράζει, τα ζεματάτε 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα, και μετά τα βάζετε σε παγωμένο νερό να κρυώσουν, και τα στραγγίζετε, βάζετε σε σακούλες  τα κλείνετε καλά( αν υπάρχει σακουλοπιός ακόμη καλύτερα)τα βάζετε στην κατάψυξη, και έχετε το χειμώνα τα δικάσας φρέσκα φασολάκια να μοσχοβολάνε καλοκαίρι. όπως και φρέσκα κρεμμυδάκια, ή μαιδανό αυτά φυσικά δεν τα ζεματάμε τα βάζουμε φρέσκα χωρίς υγρά, όπως και άνηθο, ή δυόσμο.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λάδι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα φασολάκια παγωμένα, το χυμό ντομάτας,( που και αυτός μπορεί να είναι από καλοκαιρινές ντομάτες σε  βάζω),αλάτι και πιπέρι, και μία πρέζα ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 30 λεπτά περίπου χωρίς να ανακατέψουμε, μόνο τα κουνάμε να ανακατευτούν τα υλικά με τα φασολάκια, προς το τέλος βάζουμε και τον μαιδανό.

Καλή μας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ