Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012


Μπιφτέκια  στο φούρνο με πατάτες

Για το κιμά
700 γρ κιμά ανάμικτο
1 αυγό
1 μπαγιάτικο ψωμάκι ή 2 φέτες ψωμί ξερό τριμμένα στο μούλτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 φλιτζάνι γάλα
1 ντομάτα τριμμένη ή 4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γλ μπέκιν
1 κ.γλ κύμινο
1 κ.γλ κόκκινο πιπέρι καυτερό
1 κ.γλ ρίγανη
½ ματσάκι μαιδανό
2 κ.σ θυμάρι, και δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για τα μπιφτέκια και το αφήνουμε 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
Πλάθουμε 1 ή περισσότερα μεγάλα μπιφτέκια.
Στη γάστρα τοποθετούμε τα μπιφτέκια, και γύρο γύρο βάζουμε πατάτες λεμονάτες ,με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, και αρωματικά, θυμάρι, και δεντρολίβανο.

Βάζουμε μισό ποτήρι νερό, και λάδι.
Ψήνουμε 1 ώρα στους 190 βαθμούς με σκεπασμένη τη γάστρα, και 20 λεπτά χωρίς το καπάκι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ