Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Γίγαντες στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά




Μπορεί να καλοκαίριασε αλλά η γίγαντες με τα λαχανικά ζεστοί ή κρύοι είναι υπέροχοι!

Υλικά:
500 γραμ.  γίγαντες
700 γραμ. λαχανικά όπως σπανάκι σέσκουλα
1 πράσο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι μαιδανό
1 ματσάκι άνηθο
500 γραμ. σάλτσα  ντομάτας σπιτική ή ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κ.σ. φρυγανιά ή καβουρντισμένο αλεύρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα με 1 κουταλιά αλάτι ή σόδα.
Τους ξεπλένουμε καλά την άλλη μέρα και τους βράζουμε 30 λεπτά, και τους στραγγίζουμε.

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και με λίγο αλάτι τα τρίβουμε και τα ζουλάμε,  να βγάλουν τα πολλά υγρά τους.

Τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαιδανο, τα ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε τα μισά σε μία γάστρα, βάζουμε τους γίγαντες αφού τους ανακατέψουμε με τη σάλτσα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά.





Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, ή το καβουρντισμένο αλεύρι.

Ψήνουμε 30 λεπτά με το καπάκι της γάστρας και 30 λεπτά χωρίς, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, το φαγητό πρέπει να μήνη χωρίς υγρά μόνο με το λάδι.



 καλή επιτυχία!!!

2 σχόλια:

  1. Οι γίγαντες είναι νοστιμιά κάθε εποχής!!
    Και τι νόστιμα συνδύασες όλα τα υλικά!!!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραίο φαγάκι όποια εποχή και να είναι και σίγουρα το έχεις κάλομαγειρεμένο να είσαι καλά καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ