Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Παγωτό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα!



Καϊμάκι με μέλι, με βύσσινο ή και σκέτο!!!


Παγωτό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα, τέτοια γεύση και τέτοιο άρωμα δεν υπάρχει!
Βρήκα το σαλέπι στη Σουηδία και το πήρα μόνο για τα παγωτά.
Πιστεύω ότι υπάρχει και στην αγορά, αλλά δεν το ξέρω η ίδια, μάλλον στα μπαχαρικά πρέπει να βρίσκεται.
Το σαλέπι είναι και πηκτικό εκτός από αρωματικό: εδώ στα μέρη μας, κατά βάση το Χειμώνα, το ζεστό σαλέπι σε ρόφημα δίνει και παίρνει.



Υλικά:
2 φλιτζάνια γάλα
 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ή ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές  γεμάτες σαλέπι
Μαστίχα Χίου (προαιρετικά) 2 σταγόνες
1 κ.σ. κόρν φλάουρ

Εκτέλεση:
Κοπανάμε στο γουδί τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη.
Διαλύουμε σε λίγο γάλα το σαλέπι και το κόρν φλάουρ.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε ανακατεύοντας 5 λεπτά μέχρι να γίνει μία αραιά κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.





Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή να παγώσει.
Αν δεν έχουμε μηχανή κάνουμε τη μέθοδο της κατάψυξης: ανά μισή ώρα το χτυπάμε για να παγώσει και να μην κάνει κρυσταλλάκια, συνολικά 3-4 φορές.
Ευτυχώς εφευρέθηκαν οι παγωτομηχανές γιατί αυτό το βάλε- βγάλε το βαριέμαι... για αυτό  προτιμούσα το έτοιμο, τώρα όμως ποιος με πιάνει!!!!!!!!!!!



Χώρισα λίγο κρέμα και της πρόσθεσα λίγο σκόνη κακάο, φανταστικό!!!

Καλή επιτυχία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ