Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κέικ με μπέικον και καλαμπόκι!


Νοστιμότατο αλμυρό κέικ,  εύκολο, άρεσε πολύ στους αγαπημένους μου!!!


Υλικά:
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. αλάτι πιπέρι
4 αυγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη φλόρα  με  βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι γάλα
250 γρ. μπέικον ή ανάμικτο με ζαμπόν λουκάνικο ότι έχουμε
400 γρ καλαμπόκι από κονσέρβα στραγγισμένο
2 καρότα τριμμένα
2 κρεμμυδάκια  φρέσκα
Αρωματικά φρέσκα άνηθο, μαιδανό, δυόσμο
1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά

Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά  τα αλλαντικά με το καρότο, το κρεμμυδάκι σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, το μπέικον θα βγάλει λίπος.



Προσθέτουμε και το καλαμπόκι, σύνολο 4 φλιτζάνια θα είναι τα υλικά.




Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο, 2 λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν.
Ενσωματώνουμε και το μείγμα του μπέικον- καλαμποκιού, όπως και τα τριμμένα τυριά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες καλυμμένες με λαδόκολλα, (πασπάλισα και λίγα σποράκια στον πάτο).



Ψήνουμε τα κέικ 35-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.




Καλή επιτυχία!!!






2 σχόλια:

  1. Πολυ-πολυ νοστιμο!!!!! Εννοειται οτι θα εκτελεστει συντομα! Γεια στα χερια σου και...στις ιδεες σου!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου!!! Με απλά υλικά μπορούμε να πειραματιστούμε!!! Έγινε φανταστικό!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ