Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τηγανιά λεμονάτη και πικάντικη!




Καλό μήνα!
Σήμερα τρώμε παρέα με τα παιδιά στο Γκέτεμποργκ, τηγανιά λεμονάτη και πικάντικη!
Τη λατρέψαμε, παρέα με υπέροχο πιλάφι λαχανικών, με ρύζι μπασμάτι!
Ένα εύκολο και γρήγορο φαγάκι, με ελάχιστα υλικά όλο αρώματα και γεύση.



Υλικά:
1 κιλό χοιρινό για τηγανιά ή ψαρονέφρι
Αλάτι
Πιπέρια μαύρο, κόκκινη πάπρικα και μπούκοβο (ανάλογα με τα γούστα μας)
Ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
2-3 κουταλιές μουστάρδα
1 ποτήρι κρασί ή νερό
1 κουταλάκι κόρν φλάουερ

Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε  το κρέας  με τα αρωματικά, το λάδι το αλάτι τα πιπέρια και το μπούκοβο.


Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα μέχρι να κάψει.
Βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει χωρίς να ανακατεύουμε πολύ.


Στύβουμε το λεμόνι σε ένα βαζάκι προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το κόρν φλάουερ και το κρασί ή νεράκι αν δεν υπάρχει κρασί, τα χτυπάμε να ενωθούν και τα προσθέτουμε στα ροδισμένα κομμάτια του κρέατος



Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Δοκιμάζουμε αν μαλάκωσε το κρέας και η σάλτσα έχει μελώσει,  η τηγανιά μας είναι έτοιμη.


Τη συνοδέψαμε με μπασμάτι λαχανικών!


Καλή όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ