Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μαγουλάκια μοσχαρίσια στο φούρνο!!!



Αν μου λέγανε ότι θα έτρωγα μάγουλα μοσχαρίσια το λιγότερο θα γελούσα!
Ο άντρας μου τα έτρωγε σε πατσά, εκτός σπιτιού φυσικά,  εγώ ποτέ!!!!!
Μα είναι τόσο νόστιμα, πραγματικά τι έχανα τόσα χρόνια, ευτυχώς με έπεισε μία καλή μου φίλη!!!
Πάντα είναι η πρώτη φορά και από δω και πέρα…. Θα τα τσακίζουμε τα μαγουλάκια!!!
Τα έκανα και με υλικά ανάλογα, τα μαρινάρισα, τα μέθυσα, τα αρωμάτισα, τα έβαλα σε σακούλα φούρνου και τα έψησα με τις ώρες!
Μα τόσο νόστιμα, τα  φάγαμε και κοντέψαμε να σκάσουμε.
Το κρέας γίνετε πολύ σκούρο όταν ψηθεί, μην σας ανησυχεί!!!

Υλικά:
1 ½ κιλό μάγουλα μοσχαρίσια
2 ξερά κρεμμύδια
4-5 πατάτες
1-2 καρότα
1 κλαδάκι σέλερι
2-3 σκελίδες σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
4-5 κόκκους μπαχάρια
1 κ.γλ. κόκκους πιπέρι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό να σκεπάζεται καλά, βάζουμε 2 μεγάλες κουταλιές αλάτι και 2 μεγάλες  κουταλιές ζάχαρη, αυτή θα είναι η μαρινάδα, αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσει το αίμα.
Βάζουμε το μπολ με το κρέας στο ψυγείο για ένα βράδυ εως 24 ώρες.
Ξεπλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μία σακούλα ψησίματος όπως και όλα τα παραπάνω  υλικά.




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κλίνουμε τη σακούλα όπως προβλέπει ο κατασκευαστείς, την τοποθετούμε σε ένα ταψί τρυπάμε με μία καρφίτσα 2-3 φορές και βάζουμε το κρέας στο φούρνο.




Ψήνουμε 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και άλλες 3-4 ώρες χαμηλώνουμε στους 120 βαθμούς.
Αφαιρούμε το ζωμό κάνοντας μία τρυπούλα στην ακρούλα της σακούλας ( έτσι το κάνουμε πιο λάιτ) αν θέλουμε σαλτσούλα έξτρα τότε τη  δένουμε με λίγο κορν φλάουερ και το συνοδεύουμε και με πιλαφάκι.




Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και πεντανόστιμο φαγάκι.
Καλή όρεξη!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ