Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ζύμη φανταστική για σπιτικά ραβιόλια και πίτες!!!







Ραβιόλια στο φούρνο, ναι, είναι ζύμη γιοφκάδων που γίνεται και στο φούρνο!
Ζεστά περιλούζονται με γιαούρτι ....σπιτικό, τέλεια!!!
Φανταστική ζύμη για ζυμαρικά, ραβιόλια, γιοφκάδες, τυροπιτάκια, πίτες και μπουρεκάκια.
Είναι μία εύπλαστη ζύμη και πολύ νόστιμη.




Υλικά;
1 αυγό
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. λάδι
1 φλιτζάνι βραστό νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι

 Για τη γέμιση:
250 γρ. κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιδανό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γλ. πάστα κόκκινης πιπεριάς
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο


Εκτέλεση;
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το αλάτι και το λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε να βραχεί το αλεύρι όσο μπορεί.






Προσθέτουμε και το βραστό νερό και ανακατεύουμε, στην αρχή με το πιρούνι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια, ( μην σας τρομάξει αν γίνει στην αρχή σαν κόλλα) μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη και στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο για να κάνουμε ότι θέλουμε με τη ζύμη.


Εγώ έκανα σπιτικά ραβιόλια με γέμιση από κιμά τα συνόδεψα με σάλτσα γιαουρτιού.




Ζυμώνουμε τα υλικά τις γέμισης και κάνουμε ρολά με τα φύλλα που ανοίγουμε.











Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.








Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ