Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ταχινόπιτες με σιρόπι διαίτης για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!!!!










Ναι καλά διαβάσατε και όσοι κάνουν δίαιτα θέλουν το γλυκάκι τους!
Μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω σε δικό μου άνθρωπο που έχει διαβήτη, και γιατί όχι σε περιόδους δίαιτας μπορούμε να φάμε και γλυκό με ζάχαρη στέβια ή ζάχαρη καρύδας που είναι και πολύ νόστιμη!!!!
Τη ζύμη την κάνω συχνά και είναι πάντα ίδια.... κάνω τυροπιτάκια, με κιμά, με κασέρι...






Υλικά για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη ( στην προκειμένη ζάχαρη καρύδας)
Αλεύρι όσο πάρει περίπου 5 -6 φλιτζάνια

Για το άλειμμα των φύλλων:
100 γρ. βούτυρο φλώρα
100 γρ, ηλιέλαιο

Για το άνοιγμα των φύλλων νισεστέ

Γεια τη γέμιση:
1 φλιτζάνι ταχίνι
3-4 κουταλιές από το σιρόπι ή σιρόπι σφεντάνου ή άλλο σιρόπι για διαβητικούς
2-3 κουταλιές τριμμένους ξηρούς καρπούς

Για το σιρόπι:
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


Ζυμώνουμε μία απαλή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, το αλεύρι λίγο πάνω λίγο κάτω...
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κάνουμε 30 μπαλάκια και τα ανοίγουμε όσο ένα μικρό πιατάκι με τη βοήθεια του νισεστέ.




Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι.
βουτυρώνουμε το κάθε φυλλαράκι και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.




Κάνουμε 2 στοίβες με 15 φύλλα την κάθε στοίβα.
Βάζουμε τις στοίβες των φύλλων στην κατάψυξη για 20 λεπτά να παγώσει το βούτυρο.


Ανοίγουμε την κάθε μία σε ένα μεγάλο φύλλο.



Απλώνουμε το ταχίνι αφού το ανακατέψουμε με το σιρόπι πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή φουντούκι.





Κάνουμε τη ζύμη ένα σφιχτό ρολό.


Κόβουμε φέτες ενός εκατοστού τις πατάμε λίγο και τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στους 200 στις αντιστάσεις.
Περνάμε με το πινέλο το βούτυρο που μας έχει περισσέψει.



Ψήνουμε 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε την κάθε ταχινόπιτα με 1-2 κουταλιές κρύο σιρόπι.





Έκανα τη μία στοίβα  με ταχίνι και την άλλη με τυράκι αλμυρή, θα την βάλω σε μία άλλη ανάρτηση!!!!





Καλή όρεξη!!!

.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ