Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Μπατόν σαλέ με σουσάμι!







Μπατόν σαλέ με σουσάμι... αφράτο τραγανό φανταστικό κολατσιό... μη σας πω... για όλες τις ώρες.
Πάντως όσοι φάγανε τα ευχαριστήθηκαν!!!





Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι  ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι νερό
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Αλεύρι φαρίνα κόκκινη 600-650 γρ.

Για το πασπάλισμα:
1 κουταλιά πετιμέζι ή μέλι
1 φλιτζάνι νερό
500 γρ. σουσάμι ψημένο

Εκτέλεση:
Ψήνουμε το σουσάμι στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά προσέχουμε μη το κάψουμε (ανάλογα το φούρνο).


Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά  και προσθέτοντας το αλεύρι κάνουμε μία μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια θέλουμε αλεύρι λίγο πάνω από μισό κιλό.


Διαλύουμε το πετιμέζι αν δεν έχουμε …το μέλι στο νερό .
Κάνουμε κορδονάκια  και τα βουτάμε στο πετιμέζι και μετά τα κυλάμε στο σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.









Ψήνουμε 30-35 λεπτά να ροδίσουν.




Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί γιατί ζεστά τρίβονται





Καλή όρεξη!!!

2 σχόλια:

  1. Αμάν αμάν!!!!!!!!!!!!!
    Νοστιμιές!!!!!!!!!
    Το κακό είναι πως αν τα φτιάξω δεν θα προλάβουν χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχααα Τάτυ μου γλυκιά, μας κολάζουν τα ατιμούλια, είναι τόσο νόστιμα δεν μπορείς να σταματήσεις στα 5..... αχαχααχα!!! φιλάκια αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ